Heracles Almelo – FC Groningen 1-4 (Eredivisie 16-17)

Zelf zit ik nog een beetje in twijfel of ik het nog slechter heb gezien bij de eerste wedstrijd na de winterstop, maar echt best was het zeker niet! John Stegeman en de supporters in het stadion zullen zich afgelopen zaterdagavond ongetwijfeld een ander begin van de tweede competitiehelft hebben voorgenomen.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 130 »

Voor Heracles was het trainingskamp in Epe goed verlopen. Er hadden zich geen nieuwe spelers aangemeld op de spelerslijst en we moeten het dus tot zover gaan doen met de spelers die we de eerste helft van de competitie hadden.

Qua opstelling veranderde er eigenlijk maar op één positie iets. Daryl van Mieghem mocht op linksbuiten starten aangezien Brahim Darri nog steeds in de lappenmand zit. Lerin Duarte was terug van een schorsing, dus kon Stegeman beginnen met, volgens hem, de sterkste opstelling.

Heracles begon eigenlijk helemaal niet zo heel slecht. Sterker nog, de eerste kansen waren voor de ploeg uit Almelo en de Groningers konden niet echt veel terug doen. Als in de 13e minuut had Armenteros zijn hoofd tegen de bal gegooid bij een corner, die knap werd ingedraaid door Thomas Bruns. De bal vloog uiteindelijk net langs de paal, waardoor het slechts een doeltrap voor Sergio Padt opleverde. De lichte sneeuw in het Polman Stadion maakte het gedurende de eerste helft er niet warmer op. Op de tribunes hield men elkaar warm door dicht tegen elkaar aan te zitten. Het spel van Heracles werd er niet beter op, sterker nog, Groningen werd brutaler en begon zich op te dringen. Sørloth werd gevaarlijk in de 18e minuut, maar miste net als Armenteros op een haar na het doel.

In de 30e minuut was het wel raak voor FC Groningen. Na een uittrap van Bram Castro tastte Wout Droste compleet mis, de bal belandde hierdoor uiteindelijk in de voeten van Mahi, die met een prachtige beweging de bal over Castro heen lepelde. De Heraclieden leken flink aangeslagen, want nog geen vier minuten later was het weer raak voor de Groningers. Na een goede opening op rechts, waar de mee opgekomen rechtsback van Groningen Payne liep, mocht hij in alle rust aanleggen voor een schot op doel. Bram Castro probeerde het nog wel, maar moest helaas de bal voor de tweede keer in vijf minuten uit het doel halen. Teleurstelling was op de gezichten van zowel de spelers als supporters af te lezen voor rust. Nog mopperend op elkaar, was Groningen echt al op slinkse wijze bezig om de Heraclieden de fatale nekslag toe te brengen. Dit gebeurde in de 39e minuut. Weer was het slap uitverdedigen van de Heraclieden dat de bal in de voeten van een Groningen speler deed belanden. Dit keer mocht Sørloth de trekker overhalen en dat lukte hem nu wel. Voor rust keken de Heraclieden dus tegen een 0-3 tegenstand aan. Genoeg gespreksstof voor de rust lijkt me.

Na rust verwacht je dan toch dat er wat veranderd. Maar John Stegeman hield zich vast aan de elf van de eerste helft. Waar Vermeij de eerste helft al even warmliep, mocht hij de tweede helft gewoon weer plaatsnemen op de bank.

Je zou toch verwachten dat Stegeman er een verdediger af zou halen om zo wat meer stootkracht voorin te krijgen, maar dat gebeurde niet. De ploeg begon dus hetzelfde en waar je denken dat iedereen wakker was na de eerste helft, bleken er toch nog een aantal te slapen. Al in de 48e minuut lag de bal namelijk weer achter Castro in het netje, gelukkig was de grensrechter wel goed wakker en stak zijn vlag omhoog, waardoor een verdere afgang vooralsnog bespaard bleef.

Wakker werden de spelers van Stegeman echter nog steeds niet. In de 50e minuut leverde dit zelfs bijna een eigen goal op. Het geklungel achterin bleef standhouden en Groningen maakte hier af en toe dankbaar gebruik van.

De sneeuwbuien hielden aan en ook in de tweede helft werden de supporters dus op een stukje extra kou getrakteerd. Stegeman wisselde de tweede helft Navratil voor Kuwas en hij haalde één van de betere spelers naar de kant, zo wisselde hij Duarte voor Vermeij en mocht ook Pelupessy de laatste minuten vanaf de kant bekijken, voor hem kwam Peter van Ooijen.

Met deze wissels veranderde er echter niet zo heel veel. Heracles maakte in de 90e minuut nog wel een eretreffer, met een fraai schot van Van Mieghem. 

Toch mogen de spelers zich na deze wedstrijd flink achter de oren krabben. Het wordt een weekje van goed nadenken over wat er nou precies allemaal mis ging. 

We hopen maar dat hieruit lering wordt getrokken zodat het volgende week een zelfde debacle wordt voorkomen als Heracles naar Enschede moet om tegen FC Twente aan te treden.

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: