Heracles Almelo – FC Groningen 2-1 (Eredivisie 2015)

Afgelopen week was tot dusver niet de meeste “happy” week geweest van trainers John Stegeman en Hendrie Krüzen bij Heracles. Eerst werd er vorige week gelijk gespeeld tegen Vitesse in eigen huis, daarna werd er verloren in de beker en nu stond dus de wedstrijd tegen FC Groningen op het programma. Meestal een lastig potje en dit keer moesten beide trainers zelfs aardig puzzelen om een goed elftal op de been te krijgen. Maar liefst op vier plekken waren er aanpassingen. Zo mochten Gino Bosz, Dario Vujicevic, Brahim Darri en Paul Gladon eindelijk vanaf het begin spelen. Dat zette onder andere Wout Weghorst, waarvoor interesse zou zijn vanuit Engeland, op de bank.

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd er nog even aandacht besteed aan het boek dat er gemaakt is van Heracles in de Eredivisie. Het boek heet “10 Jaar Eredivisie” en werd als eerste uitgereikt aan Kwame Quansah, Nico Jan Hoogma en Mark Looms. Allen kwamen natuurlijk veel voor in het boek en waren dat ook uitgenodigd om ze als eerste in ontvangst te nemen!

Daarna was er natuurlijk gewoon de wedstrijd van de dag. Groningen startte met Linssen in de basis, die een mooie tijd had gehad, maar erop gebrand was dat ie zou scoren tegen zijn oude ploeg.

De ploeg uit Almelo startte prima en liet aan Groningen zien dat ze zich geen illusies hoefden te maken. Ook aan de kant van Groningen waren aardig wat wisselingen van de wacht en was het voor Erwin van de Looi geen makkie om een goed team op de been te krijgen. De kansen voor Heracles waren er wel de eerste helft, maar goals vielen er helaas niet. Het bleef lang 0-0 en saillant detail was juist de doelpuntenmaker van de 0-1 een oud Heraclied was. Bryan Linssen kreeg de bal wel heel makkelijk in de voeten geschoven door… Linssen bleef koel en schoof de bal gemakkelijk langs Castro, die er dit keer weinig aan kon doen.

Heel lang kon Groningen niet genieten van de voorsprong. Heracles rechtte de rug en twee minuten later stond de 1-1 alweer op het scorebord in het prachtige stadion van de Heraclieden. Tannane gaf prachtig voor op Gladon, die zich als echte spits liet gelden en knap afwerkte. Mooi voor hem dat ie gelijk scoorde in de wedstrijd dat hij eindelijk eens vanaf het begin mocht starten. Even later kreeg hij zelfs nog de kans op de 2-1, maar dit keer vond hij het net niet.

Na rust was het beeld eigenlijk een beetje gelijk. Supermooi voetbal was het niet van twee kanten. De meeste kansen waren wederom voor Heracles, maar vooral Sergio Padt leek hier niet aan mee te willen werken. In de 90e minuut werd er net buiten de zestien een overtreding gemaakt waarvoor Heracles de vrije trap kreeg. Normaal gesproken is er geen stok tussen te krijgen dat Thomas Bruns die bal zou nemen, maar dit keer eiste Gino Bosz de vrije trap op, na een hint van de trainers langs de kant. Gino keek, zag en schoot fabelachtig mooi binnen. Het stadion ontplofte, iedereen ging uit zijn dak, waaronder ook zijn vader Peter, die zich later wel besefte dat dit voor hem betekende dat niet Vitesse als 4e de winterstop in ging, maar door toedoen van zijn zoon, Heracles als vierde de winterstop in gaat. 

Het waren dus de “invallers” die ons de punten brachten zo vlak voor de kerst. Toch nog met een heerlijk gevoel de winterstop in. Wie had dit in het begin van het seizoen kunnen voorspellen… Helemaal niemand lijkt me! We hebben het prima gedaan de eerste helft van de competitie en we hopen dat we dit na de winterstop natuurlijk vol kunnen houden met z’n allen. Wij wensen iedereen namens Cootje Design Fotografie en het Almelo’s Weekblad prachtige en sportieve feestdagen toe en we zien elkaar weer in 2016!

Er zijn nog steeds sponsoren nodig voor komend seizoen. Mocht je dus ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

PS: LIKE VOORAL OOK EVEN DE ZAKELIJKE FACEBOOK PAGINA VAN COOTJE DESIGN FOTOGRAFIE !!! KLEINE MOEITE… GROOT PLEZIER!!
Please follow and like us: