Heracles Almelo – FC Groningen 2-2 (Eredivisie 2015)

Het was een heftig weekje voor Heracles Almelo geweest. Er rommelde veel na het zoveelste verlies in 2015… Zo werden Bel Hassani en Tannane geschorst vanwege de gebeurtenissen in en na de wedstrijd in Alkmaar afgelopen weekend. Ook werd keeper Telgenkamp aangeboden op Marktplaats. Voor Stegeman en Kolmschot dus zaak om twee goede vervangers voor de geschorsten te vinden en Dennis Telgenkamp op te peppen voor de wedstrijd tegen FC Groningen. Cziommer en Darri kregen hierdoor de voorkeur boven wat anderen op de bank. Afgelopen weekend scoorde Darri gelijk zijn eerste goal voor de Heraclieden en iedereen hoopte natuurlijk dat deze nieuweling dit succes een vervolg zou geven in zijn eerste wedstrijd in Almelo. 

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

De wedstrijd was duidelijk een belangrijke deze keer. Heracles moest winnen om aansluiting te houden bij de ploegen boven hen. Het was dan ook een lastig potje voor beide ploegen. Groningen wachtte duidelijk af wat de Heraclieden zouden gaan doen. Met onder andere Chery en Antonia hadden de Groningers twee gevaarlijke en snelle countervoetballers in de ploeg. Het was dus voornamelijk aftasten de eerste helft. De eerste echte kans was dan ook voor de Groningers uit een dood spelmoment. Chery schoot een vrije trap net langs het doel van Telgenkamp. In de 37e minuut deed Heracles wat terug. Door goed te jagen op de verdediging van Groningen kwam uiteindelijk Bruns tot een schot. Helaas was Padt scherp genoeg. Een minuut later was het wel raak. Weghorst kopte goed door en Darri knokte zich prima vrij tussen twee verdedigers, waarna hij de bal hard achter Padt wist te schieten. Prachtig doelpunt en weer Darri die belangrijk is voor de Almeloërs.

De tweede helft begon voor Groningen met de aderlating dat Antonia uitviel. Een ongelukkig duel met Darri ging hier aan vooraf. In de 57e minuut was Darri bijna in staat geweest zijn tweede treffer van de avond te maken. Helaas joeg hij de bal dit keer net over na goed aangeven van Aktaou. In de 65e minuut sloeg het noodlot toe voor Heracles. Rusnak mocht voorgeven en uiteraard stond goalgetter De Leeuw hier te wachten om in te tikken. Aan de hand van de twintigjarige Darri probeerde Heracles weer tot scoren te komen. In de 67e minuut moest Padt zich strekken om de bal uit het hoekje te pakken. Groningen wou echter meer en probeerde met Chery nog maar eens te scoren. Het schot vloog in de 68e minuut wederom rakelings langs het doel van Telgenkamp. 

Bij Heracles moest Cziommer, ietwat vermoeid en overbelast, het veld verlaten. Hij werd vervangen door de fitte Dario Vujicevic, die na lange tijd weer speeltijd kreeg. Het talent had er blijkbaar zin in want hij viel zeer goed in. Na 75 minuten spelen was het weer eens raak. Een voorzet van alweer Darri op Linssen werd prima onder controle gehouden en voorgegeven op de compleet vrijstaande Weghorst, die hier wel raad mee wist. De aanvaller kopte de bal strak via de onderkant van de lat het doel in. Zo stonden de Heraclieden voor de tweede keer voor deze wedstrijd. De 3 punten moesten nu toch echt over de streep getrokken worden. Ware het echter niet dat we altijd met arbiters te maken hebben die dingen over het hoofd zien. Een bal die ruim over de achterlijn was werd in de 88e minuut voorgegeven door Mahi. Chery liep goed mee en schoot hard binnen. Vijf Heraclieden die bleven staan met de handen omhoog, maar scheidsrechter Sanders had het niet gezien en zijn assistenten ook niet. Het mag gewoon niet goed gaan blijkbaar. De Heraclieden zaten er echt helemaal doorheen. Er was geknokt en gevoetbald, maar het lukte weer niet. Dit keer hadden de Almeloërs echt meer verdiend, maar weer bleven de 3 punten niet in eigen huis. 

Aanstaande zaterdag is het even tijd voor wat anders in het Polman Stadion. De Oranje Leeuwinnen zullen dan de strijd aangaan met de dames van Thailand. De zondag erna moet Heracles de reis richting Tilburg ondernemen om te zien of daar weer eens drie punten meegenomen kunnen worden. We gaan het meemaken en wensen John Stegeman en de zijnen heel veel succes!

See you in Stilburg!!!

Black and White Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: