Heracles Almelo – FC Twente 1-4 (Eredivisie 2014)

Heracles had zich met John Stegeman en Rene Kolmschot geprobeerd uitermate goed voor te bereiden op de streekderby tegen FC Twente.

Dat het een lastige opgave zou worden voor de ploeg zonder punten stond buiten kijf. De technische staf had besloten te kiezen voor dezelfde opstelling als vorige week. Twente speelde de laatste weken ook niet zoals men in Enschede gewend was en dus werd het voor Alfred Schreuder en de zijnen ook een lastige opgave.

Heracles begon aardig. Er werd flink gejaagd en dat bleek zijn vruchten af te werpen. Na een aantal kansen voor Twente was het bij de eerste echte kans voor de Heraclieden gelijk raak. Thomas Bruns kon de bal meegeven aan Wout Weghorst en die wist net als vorige week koelbloedig de bal achter Marsman te schuiven.

Daarna sloeg alles om. Heracles kreeg nog wel wat kansjes, maar wist deze niet te verzilveren. Twente kreeg meer kansen en de druk op het doel van Telgenkamp nam toe. Luc Castaignos veranderde de achterstand nog voor de rust eigenhandig in een voorsprong voor de Enschedeërs. Hakim Ziyech deed daar nog een schepje bovenop met de 1-3 in de 44e minuut.

Na rust verwachtte iedereen eigenlijk wat veranderingen aan de kant van de zwart-witten. Mark Jan Fledderus bleef dan ook achter in de kleedkamers. Met het inbrengen van Simon Cziommer, die tevens aanvoerder werd gemaakt, moest het tij keren. Een aantal keer leek dit te lukken, maar de uiteindelijk aansluitingstreffer bleef achterwege. FC Twente liet het allemaal een beetje op zich afkomen en sloeg in de 74e minuut genadeloos toe. Heracles benutte de kleine kansjes niet, maar Twente leek daar weinig problemen mee te hebben. Mokhtar was in het veld gekomen voor nieuweling Miyaichi en kon met gemak door de verdediging van Heracles snijden en afmaken.

Het gaat nog aardig lastig worden de komende weken, met volgende week te beginnen met PEC Zwolle uit. Om nog maar even niet te spreken van de bekerwedstrijd tegen HBS aanstaande woensdag. We hopen dat er snel wat gaat veranderen en dat er weer eens gewonnen gaat worden, want het kan ons haast niet heugen dat Heracles de eerste zes wedstrijden van het seizoen had verloren.

See you there,

Black and white greetz,

Cootje

PS: Foto’s van de wedstrijd volgen later…

Please follow and like us: