Heracles Almelo – FC Twente Enschede 1-1 (Eredivisie 16-17)

*** Om te beginnen, excuses van mijn kant dat de foto’s vorige week niet online zijn gekomen. Door de drukte de afgelopen week ben ik er niet aan toe gekomen. Uiteraard zijn er wel foto’s gemaakt van Heracles uit bij Groningen mochten er mensen zijn die foto’s van de kids willen bestellen die het veld op mochten met de spelers, dan is dat natuurlijk gewoon mogelijk via: info@cootjedesign.nl ***

Na het gelijke spel van vorige week in Groningen stond de lastige derby tegen FC Twente op het programma. FC Twente draait als nooit te voren en voor de Almeloërs was het dus overduidelijk dat er uit een ander vaatje moest worden getapt dan de laatste weken. Rene Hake laat met zijn ploeg prachtig voetbal zien en het was aan de mannen van John Stegeman om daar een eind aan te maken. John Stegeman koos hiervoor voor dezelfde opstelling als afgelopen week tegen FC Groningen. 

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 458 »

Heracles begon sterk en liet zien zich niet van de mat te willen laten spelen door FC Twente. Er was veel strijd en passie bij de Heraclieden en dit was voor FC Twente iets wat ze niet helemaal hadden verwacht blijkbaar. Twente had het moeilijk met Kuwas en Armenteros voorin. Verder staken Te Wierik, Hoogma, Pelupessy en Bruns er met kop en schouders bovenuit. Het was fraai om naar te kijken en dat pikte het publiek in Almelo dan ook goed op.

FC Twente begon de eerste helft vrij overtuigend en het eerste kansje was dan ook voor de Enschedeërs. Daarna kreeg de achterhoede wat meer grip op de gevreesde voorhoede van FC Twente. Langzaam maar zeker kwamen de Almeloërs zelfs wat meer aanvallend in het spel voor. Kuwas kreeg een kansje en ook Navratil meldde zich een keer voorin.

Tot rust bleef het even over en weer gaan en was het een aantrekkelijke wedstrijd om te zien. Vijf minuten voor rust was het een vrije trap voor Twente die alles onterecht veranderde. 

De vrije trap werd met de hand gepareerd. Vervelend hieraan was dat deze bal tegen de hand kwam binnen het strafschopgebied. Dit leverde de Twentenaren een strafschop op en Klich eiste de bal op en passeerde Castro vlak voor rust. Een domper voor de Heraclieden, maar die lieten zich niet op de kop zitten… 

Armenteros, die sowieso al goed speelde en een aantal keer gevaarlijk was, kopte vlak na de Twente-goal de 1-1 achter Marsman. Toch nog een mooie opsteker voor John Stegeman en de zijnen.

Na rust was het beeld niet veel anders. De felheid was mooi te zien bij de Heracles en ze wisten de Twentenaren aardig op afstand van het doel te houden. De gevaarlijke Unal werd door Pelupessy compleet uitgeschakeld en ook de rest achterin stond goed zijn mannetje. Heracles kreeg nog wel wat kansjes, maar deze werden niet meer benut. Vermeij kwam vlak voor tijd nog even voor doelpuntenmaker Armenteros in het veld, maar ook hij kon de drie punten niet over de streep trekken.

Heracles kan terugkijken op een goede wedstrijd en misschien had er nog wel meer in gezeten. Vooraf was er echter getekend voor een gelijkspel lijkt me, dus mag de ploeg trots op zichzelf zijn. Volgende week is er geen voetbal omdat het Nederlands elftal weer mag laten zien hoever ze zijn om zich te doen gelden op Internationaal vlak. Nog geen Heraclieden bij de selectie helaas, maar als een aantal spelers zich zo blijven ontwikkelen, zal ook dat niet lang meer gaan duren hoop ik.

Eerst volgende  wedstrijd voor Heracles is de uitwedstrijd tegen PSV Eindhoven, dat gelijk speelde tegen Heerenveen en dus ook niet  in bloedvorm verkeerd momenteel.

Wie weet valt er een keer te stunten in Eindhoven. We zullen het zien over twee weken, ook dan zijn we er weer bij en gaan we zorgen voor een fraai verslag.

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: