Heracles Almelo – FC Utrecht 1-1 (Eredivisie 2016)

Helaas niet de volle mep punten, maar tegen FC Utrecht is een gelijkspelletje niet zo slecht… Ik denk dat er nog genoeg clubs op hun bekkie zullen gaan tegen de ploeg uit de Domstad.

De spelers hadden een weekje rust gehad na de overwinning in Heerenveen. Het Nederlands Elftal speelde tegen Frankrijk en Engeland. Zij wonnen van de Engelsen, maar kregen een nederlaag in eigen huis tegen Frankrijk. John Stegeman hield zich tegen de ploeg uit Utrecht qua opstelling aan het winnende team in Heerenveen. 

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Vooraf kreeg Esmee, de winnares van The Voice Kids een Heracles shirt met haar naam erop van Nico Jan Hoogma en in de rust werd ze gehuldigd voor het publiek in het stadion van Heracles. De winnares uit Almelo genoot hier zichtbaar van en wij wensen haar een prachtige carrière toe!

De wedstrijd begon ook nu met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Johan Cruijff. In de 14e minuut werd het spel ook even stil gelegd en werd er luid geapplaudisseerd door de 12.011 toeschouwers die op de wedstrijd af waren gekomen. Nog geen minuut later was Robin Ruijter even niet bij de les toen hij werd opgejaagd, waardoor de bal voor de voeten van Thomas Bruns kwam. Die verzuimde echter de bal in het lege doel te schieten, door iets te ongecontroleerd de trekker over te halen. In de 19e minuut was Ramon Zomer mee bij een corner, maar dit keer lag de lat in de weg. Na 23 minuten deed zich de eerste echte kans voor Utrecht voor. Janssen schoot knap op doel, maar Bram Castro hield zijn ploeg weer eens op de been.

In de 42e minuut was Heracles het dichts bij een goal. Robin Gosens gaf de bal knap voor op Navratil, die goed was meegelopen. Navratil moest gelijk schieten vanuit een moeilijke hoek.

De bal spatte uiteen op de paal, waar Robin Ruiter ook mee in aanvaring kwam. De keeper bleef liggen en even was het afwachten of hij wel door kon. Het bleef dus 0-0 voor rust en na rust bleek dat Ruiter gewoon verder kon spelen.

Na de rust was het Haller die Castro te snel af was in de lucht. Ramon Zomer lette echter goed op en werkte de bal weg. Vlak daarna schoot Castro de bal prachtig uit op Gosens. Die wist de bal op maat voor te geven op Navratil, die op zijn beurt weer formidabel afwerkte. Zeker geen makkelijke bal, maar hij schoot prachtig in de verre hoek. Lang konden de Almeloërs er echter niet van genieten. Na een voorzet, volgende de Heraclieden van achter de achterlijn, wist Utrecht alweer gelijk te maken. Fledderus werd compleet gek in de hoek tegen de grensrechter. Het leverde hem geel op en de 1-1 bleef op het scorebord staan.

Supersub Boymans was voor de Utrechters nog een aantal keer gevaarlijk, maar scoren deden geen van beide ploegen meer. Beide teams leken genoegen te nemen met een gelijkspel. Heracles wisselt dus helaas niet weer van plek met FC Utrecht en mag zich na de wedstrijd weer even rijk rekenen op de 6e plek. Vitesse zou er nog voorbij kunnen op zondag. Volgende week de belangrijke uitwedstrijd tegen Excelsior, we zullen zien waar we dan weer staan.

Please follow and like us: