Heracles Almelo – Feyenoord Rotterdam 2-0 (Eredivisie 2015)

Zo dat was toch wel een heel erg leuk Valentijnskadootje van de Heraclieden voor de supporters die de club een warm hart toedragen, of niet? Na een moeilijke week voor de ploeg, waarin de nodige maatregelen getroffen werden, was het zaak alles te laten zien aan het publiek. Er was veel gekletst tussen spelers, technische staf en supporters afgelopen week. Uiteindelijk kwam iedereen tot de conclusie dat dit niet langer zo kon doorgaan…

Telgenkamp werd uit het team gehaald, nadat er vorige week en dramatisch record aan tegengoals werd behaald. Castro verving hem en deed dat met maar liefst nul tegengoals (Sorry Dennis). Bel Hassani was inmiddels in genade genomen, maar Tannane bleek iets meer moeite te hebben en lijkt na andermaal een incident te zijn verbannen uit de selectie voor de rest van het seizoen. Kortom, er was duidelijk gemaakt dat de maat vol was voor iedereen en dat er nu alles aan gedaan ging worden om directe handhaving te behalen.  Nu moesten de spelers het alleen nog laten zien…

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

De eerste helft was het gelijk duidelijk. Hier stond een ander Heracles dan de laatste weken. Er werd geknokt, gestreden en de duels werden niet gemeden, maar voor 200% aangegaan. Dit is wat het publiek wou zien: “Bloed, zweet en tranen!”. Het leek dus allemaal geholpen te hebben. In het begin leek Feyenoord de enige zijn die wou voetballen, maar al snel liet Heracles zien dat dit niet de bedoeling was. Enige foutje aan Heracles kant leek het balverlies na negen minuten van Schenkeveld, die Immers en Boëtius de vrije doorgang gaf. Daarna werd er nauwelijks wat weg gegeven en zocht Heracles zelfs af en toe de aanval op. De rust leek in de 45e minuut nabij met een gelijkspel toen Sven van Beek op de grond lag en niet verder leek te kunnen. Toen kwam uit het niets de bal voor de voeten van Bryan Linssen. Die had gezien dat Vermeer te ver voor zijn goal zag en waagde het er maar eens op of hij de bal over Vermeer heen kon krijgen. Dat lukte formidabel, met het nodige geluk krulde Linssen de bal via de onderkant van de lat het doel in. Het Stadion ging nagenoeg uit zijn voegen en de feestvreugde was compleet. Zo kon de ploeg van Stegeman met een voorsprong de rust in. 

Na de rust bleek Heracles goed met elkaar gepraat te hebben in de kleedkamer, waarna de spelers het op het veld ook nog eens lieten zien. Er werden prachtige duels gewonnen, verbale strijd werd aangegaan met de Feyenoorders en het publiek in Almelo werd geniaal bespeeld door sommige Heraclieden. Het publiek ging er in geloven en de spelers nog meer. Buiten een bal op de paal van Immers kwamen de Rotterdammers er niet aan te pas. Heracles won op alle fronten en dat werd ook nog eens beloont met de 2-0 door Thomas Bruns. Weer was het Linssen met een voorzet op maat en Bruns kopte fraai de bal achter Vermeer. Bruns zocht heel slim gelijk het publiek op en vierde het doelpunt met de twaalfde man. Een heerlijk gevoel voor iedereen met een zwart wit hart en een prachtig Valentijnskadootje van de ploeg voor het publiek! Feyenoord kon er niets meer aan veranderen en Fred Rutten zag volgens hem zijn ploeg de slechtste wedstrijd van het seizoen spelen. Navratil mocht in de 94e minuut nog aanleggen voor de 3-0, maar vond helaas de paal. De punten bleven eindelijk weer eens in Almelo en dat was hard nodig, nu vol houden en zorgen dat directe handhaving een feit wordt.

Volgende week komt FC Utrecht in het Polman Stadion en mogen de spelers laten zien dat dit geen eenmalige actie was. We feliciteren de spelersgroep en technische staf met de overwinning en hopen op nog veel meer van dit soort potjes.

Ook dit keer voor de supporters weer een dikke duim voor het geweldig doek en de support die er is geweest voor de ploeg! Nu ook dit doorzetten voor de rest van alle wedstrijd en dan is weer duidelijk “dat een ploeg niet kan, zonder twaalde man”!!

Black and white greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: