Heracles Almelo – Go Ahead Eagles 2-1 (Eredivisie 16-17)

Na lange tijd was er eindelijk weer eens een thuisoverwinning voor de ploeg van John Stegeman en Rob Alflen. Wie weet is nu de goede weg ingeslagen door de groep. Twee weken geleden werd er al gewonnen van Vitesse en het lijkt erop dat de Heraclieden blijkbaar de smaak te pakken hebben. En misschien lukt het zelfs wel om de volgende keer eens te winnen zonder met 1-0 achter te komen. We gaan het zien, maar blikken eerst even terug op de wedstrijd van zaterdagavond.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl) 
« 1 van 233 »

Heracles begon sterk en het was duidelijk zichtbaar dat de spelers een boost hadden gekregen van de overwinning in Arnhem. Er was maar één ding in de koppies van de spelers en dat was de drie punten in eigen huis houden. Go Ahead Eagles was van plan er echter een mooie wedstrijd van te maken. Zij hadden twee weken geleden gewonnen van koploper Feyenoord en ook dat had de spelers wat hoop gegeven. Zij waren verlost van de laatste plek en hadden de rode lantaarn over gegeven aan Roda JC. 

Ondanks het goede begin van Heracles was het Go Ahead die de eerste goal maakte. De sterke Antonia liet zien dat hij een belangrijke pion blijft in het team van Hans de Koning.

Vanaf dat moment liet Go Ahead zich wat meer inzakken en mocht Heracles de regie wat meer overnemen. In de 20e minuut deed Heracles wat terug met een vrije trap van Brahim Darri. Het was een fantastische vrije trap en de zwabberbal kwam helaas voor de Heraclieden niet verder dan de lat. Armenteros kreeg even later nog een kansje, maar Zwarthoed wist goed te redden. In de 40e minuut kwam Heracles nog goed weg nadat Sander Duits tegen een elleboogje aan was gelopen van Duarte. Er werd geel gegeven en daarmee kon Heracles gewoon met 11 man verder.

Eerste wapenfeit na de rust kwam van Thomas Bruns die de bal kreeg op de zestien van de goed spelende Darri. Bruns raakte hem niet helemaal lekker en zag zijn bal naast het doel gaan. In de 66e minuut wisselde Stegeman eindelijk eens aanvallend. Thomas Bruns werd naar de kant gehaald en Vincent Vermeij kwam er bij in. Deze aanvallende wissel pakte goed uit. Er kwam meer en meer druk op de verdediging van Go Ahead. Al een minuut later was het Pelupessy die bijna raak schoot. De bal vloog wederom net langs het doel, maar Heracles kwam wel steeds dichterbij. Een minuut later was het notabene Vincent Vermeij die de bal voor de voeten van Armenteros legde. Laatstgenoemde hoefde niet teveel na te denken en besloot verwoestend uit te halen. Zwarthoed kon de bal alleen nog maar nakijken en zo kwam de ploeg van John Stegeman dik verdiende op 1-1.

Dat beloofde een fraaie slotfase van de wedstrijd, waarin Heracles een stuk sterker was. Met nog ruim 10 minuten op de klok was Heracles dichtbij de 2-1. Armenteros werd neergelegd in het strafschopgebied, waar er een penalty gegeven had kunnen worden. Vermeij kreeg nog een kans maar kon zijn voet niet tegen de bal krijgen. Go Ahead kreeg in dezelfde minuut ook nog de uitgelezen kans op 1-2, maar De Kogel schoot hoog over. In de 84e minuut liet Armenteros zich weer zien. Met een aantal fraaie bewegingen, speelde hij zich vrij richting het strafschopgebied waar hij oog in oog met Zwarthoed koelbloedig bleef en knap binnenschoot. De 2-1 overwinning was in zicht en het was nog even volhouden voor het publiek.

Wolters had Heracles nog pijn kunnen doen, maar hij verzuimde gelukkig om te scoren. Heracles wist de punten eindelijk weer in eigen huis te houden en de goede lijn werd door gezet.

We hopen dat er volgende week in Alkmaar weer gestunt wordt en dat Bel Hassani en Weghorst hun dag een keer niet hebben.

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…
Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!
Black and white greetz,
Cootje
www.cootjedesign.nl
Please follow and like us: