Heracles Almelo – NAC Breda 6-1 (Eredivisie 2014)

Eindelijk!!!.. Dat was het eerste wat bij me opkwam na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Janssen. Na in de hoek gezeten te hebben waar de klappen vielen wisten de Heraclieden de eerste overwinning in de Eredivisie dit seizoen veilig te stellen.John Stegeman en Rene Kolmschot moesten hier flink voor puzzelen. Schenkeveld en Engberink waren er beiden niet bij door respectievelijk een blessure en een schorsing. Er moest dus wat geschoven worden. Mijns inziens een goede zet. Fledderus achterin bracht veel rust en hij pikte dit goed op. Hierdoor kwam er op het middenveld een plaatsje vrij voor Simon Cziommer, voor mij iemand die altijd moet spelen, mits hij niet geblesseerd of geschorst is. Deze speler brengt zoveel ervaring met zich mee, brengt eveneens veel rust op het middenveld voor zijn medespelers en juist het tegenovergestelde voor de tegenstander. Hij kan als geen ander onrust creëeren bij de spelers waartegen hij speelt en ook dat lukte hem dit keer.

Verder wil ik ook deze keer even wat complimenten maken voor de staf, die nooit de moed had verloren de afgelopen weken, maar vooral voor de spelers die met emotie, passie en strijd het veld in gingen. Zo zou het elke week moeten gaan… Ook een groot compliment voor de supporters die weer eens mochten genieten in het Polman Stadion. Zij bleven ook het vertrouwen hebben in de ploeg en dit keer was het weer eens ouderwets genieten in het Polman Stadion voor iedereen…

Heracles oogde klaar voor de eerste overwinning. De koppies zagen er gespannen uit en dat is hoe ik het ’t liefste zie. Ze moeten het veld in willen om het “kunstgras” op te vreten in dit geval. Er werd geknokt, gevochten voor elke bal, gestreden tot de laatste minuut. De emoties liepen soms hoog op.
Heracles kreeg met alle inzet wat het verdiende. In de 10e minuut was het al raak. Een knetterhard schot van Fledderus werd losgelaten door Ten Rouwelaar, daarop anticipeerde Weghorst goed en ging voor de losgelaten bal, het kleine tikje op de hakken van Weghorst door Ten Rouwelaar was genoeg om zich te laten vallen.Jansen zag er een overduidelijke penalty in en Veldmate maakte er dankbaar gebruik van. Heracles had de smaak te pakken en in de 20e minuut besloot Thomas Bruns, die vorige week ook al scoorde, vol uit te halen met als resultaat en formidabel doelpunt. Heracles werd nogmaals geholpen door Janssen vlak voordat het half uur verstreken was. Perica liet zich gek maken door de belangrijke Cziommer en trapte hem na een actie bewust vol op zijn bovenbeen. Voor NAC werd het dus nog lastiger met 10 man. Heracles maakte gelijk gebruik van de man meer situatie. Thomas Bruns speelde een geweldige partij en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Weghorst, die als vlijmscherpe spits de bal voor de derde maal achter Ten Rouwelaar kreeg.

Na rust trokken de Heraclieden de goede lijn door. Joey Pelupessy maakte zijn eerste goal voor Heracles na ruim een uur spelen. NAC deed nog wel een klein beetje terug in de 75e minuut, het enige smetje op de wedstrijd, maar de Heraclieden lieten zich niet gek maken en deden gelijk wat terug. Bel Hassani was in het veld gekomen voor Cziommer en schoot de bal snoeihard in de kruising. Vooraf had hij te horen gekregen dat het met de moeder van Richard van Beek (fitness coach) slecht ging. Hierop beloofde Bel Hassani dat als hij zou scoren, hij de goal op zou dragen aan de moeder van Richard. Dit lukte dus, waarna alle emoties de vrije loop werden gelaten Alles leek op de plek te vallen deze avond. Het was ronduit genieten van fraaie goals, het publiek en de wijze waarop er gespeeld werd. Ook de ingevallen Navratil scoorde nog, in de blessuretijd stond de eindstand van 6-1 op het scorebord. Dik verdiend, van alle kanten. NAC was compleet de weg kwijt en werd helemaal van de mat gespeeld. Laten we hopen dat hier nog meer vertrouwen in de ploeg komt.

Eindelijk weer eens een overwinning. Het was even geleden, maar deze voelde dan ook wel extra fijn.  Met dat in het hoofd gaan we volgende week vol goede moed naar Rotterdam om te kijken of we daar kunnen stunten tegen Feyenoord. Maar eerst nemen we een weekendje rust omdat het Nederlands elftal weer interlands moet spelen voor de kwalificatie van de EK in 2016.

See you again in Rotterdam…

Black and white greetz,

Cootje.

Please follow and like us: