Heracles Almelo – NEC Nijmegen 2-0 (Eredivisie 16-17)

Na de oorwassing in Alkmaar mocht Heracles aantreden tegen het sterk spelende NEC van Peter Hyballa. Vorige week nog werd FC Twente door hen verslagen met 3-2. Het zou dus op papier een zwaar avondje moeten worden voor de Heraclieden in Almelo. Na de nederlaag tegen oud Heraclieden Weghorst, Bel Hassani en Rienstra werd er toch vastgehouden aan de opstelling van de laatste weken. 

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 247 »

Zo speelde Pröpper en Breukers gewoon weer op de plekken van Te Wierik en Droste. Wat tevens een fijne wetenschap was voor Stegeman en de zijnen was dat er drie punten kon worden uitgelopen op NEC en directe concurrentie bij winst. In de rust was er nog een kort afscheid van Weghorst, Bel Hassani en Ramon Zomer, die een aantal weken geleden had besloten zijn carrière te beëindigen.

De wedstrijd begon zeer indrukwekkend met een minuut stilte voor de slachtoffers in Brazilië, waar een vliegtuig neerstortte met de complete selectie van Chapecoense aan boord. Een aantal van hen overleefden het ongeluk wonderbaarlijk.

Ook in de 12e minuut werd er een gebaar naar de nabestaanden van de slachtoffers gemaakt door te gaan staan en de lampjes van de telefoon aan te zetten een minuut lang.

Natuurlijk werd er ook nog gevoetbald. Al in de eerste minuut hadden de Heraclieden met 1-0 voor kunnen staan, ware het niet dat Joris Delle de kopbal van Robin Gosens knap uit de hoek tikte. De toon leek gezet en Heracles was van plan koste wat het kost de drie punten in eigen huis te houden. Clubtopscorer Armenteros kreeg in de 5e minuut de uitgelezen kans op de 1-0. Helaas kwam hij net een klein beetje controle te kort om de bal langs Delle te tikken. 

Heracles bleef druk zetten en zag wat afstandsschoten langs het doel gaan, maar in de 37e minuut was het toch raak. Lerin Duarte besloot maar eens verwoestend uit te halen en met een beetje geluk veranderde de bal ietsjes van richting, waardoor de bal via de onderkant van de lat in het doel belandde. De voorsprong vlak voor rust was overigens zeer terecht. Nog een was er een schrikmomentje toen Castro de bal op de paal zag gaan in de 40e minuut. Maar echt in gevaar kwamen de Heraclieden niet meer voor rust.

Na de rust begonnen beide ploegen met dezelfde opstelling. Weer was Heracles vanaf het begin gedreven en ook nu was er na een minuut alweer een grote kans op de 2-0 door Thomas Bruns. Hij raakte de bal echter niet vol, waardoor het een simpel klusje werd voor Joris Delle. In de 50e minuut deed NEC weer wat terug. Von Haacke haalde verwoestend uit en wederom bracht de bal het niet verder dan de paal. De tweede helft was Heracles misschien wel een stuk feller, maar het beste spel kwam eigenlijk van NEC. De scherpte bij de spitsen ontbrak echter waardoor de 1-0 lang op het scorebord bleeft staan.

In de 78e minuut zette Jaroslav Navratil aan voor een sprint met bal, vanaf eigen helft, richting zestienmetergebied van de Nijmegenaren. Het was een eind, maar de net ingevallen aanvaller was nog fit en wist de bal bij Duarte te krijgen die knap schoot, maar wederom Delle in de weg zag liggen. Met nog 6 minuten op de klok herhaalde Navratil zijn kunstje nog een keer en liep weer in sneltreinvaart richting voorhoede, waar het met een beetje geluk de bal meekreeg van Armenteros. Dit keer legde hij terug op Bruns, die de bal knap bij Darri kreeg. Het schot werd uiteraard in eerste instantie gered door Delle, maar de bal kwam in de rebound voor de voeten van Navratil die Armenteros in het midden van de goal compleet vrij zag staan. Uiteindelijk bleek het een kwestie van intikken, maar hij stond er wel weer. Armenteros maakte er dus eentje bij en heeft er ondertussen alweer7 in liggen dit seizoen.

Heracles wist dat het nu gedaan was en dat de drie punten veilig waren. Heracles steeg hierdoor in de ranglijst en mocht zelfs een tijdje genieten van het linkerrijtje, met de wetenschap dat alle andere ploegen natuurlijk nog moesten spelen. 

Maar de stijgende lijn is fijn en we hopen dat de overwinning van vorig jaar op Utrecht in de playoffs nog een keer kunnen herhalen volgende week. 

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: