Heracles Almelo – PEC Zwolle 2-1 (Eredivisie 2017-2018)

Vorige week werd er nog met pijn in de Heracles harten verloren van Feyenoord, dat op zich niet eens beter was dan Heracles. Dat betekend dat het dus misschien helemaal nog niet zo slecht met Heracles gaat als dat we allemaal wel niet denken. Of is Feyenoord nou dan echt zo slecht? We laten het allemaal even in het midden. Dit weekend stond de “clash” tegen PEC Zwolle op het programma. Zwolle dat het de eerste helft van de competitie verrassend goed deed. Na de winterstop blijken de kaarten echter anders geschud voor John Stegeman…

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 390 »

Stegeman begon wederom met Vermeij in de spits en op de vleugels werd ook dit keer gekozen voor Kuwas en Peterson. Ook het middenveld was hetzelfde als de vorige weken. Van Ooijen kreeg de voorkeur boven Niemeijer en verder speelden daar dezelfde gezichten ook nu weer.
Achterin was er een wisseling van de wacht. Daar speelde Wuytens niet, die werd vervangen door Droste. Ook was er voor Baas, die het goed doet op de linksback, gewoon een basisplek beschikbaar.

Beide ploegen leken aan elkaar gewaagd en de eerste echte kans was voor de Heraclieden. Brandley Kuwas slingerde zich knap door de verdediging van PEC en vond na een geweldig schot helaas niet meer dan de lat boven een kansloze Diederik Boer. In de 37e minuut deed Kuwas andermaal van zich spreken en denk ik dat ie zo langzaam maar zeker zich richting het record van Ricky van de Bergh aan het werken is, als het aankomt op “balletjes op de lat”. Uit een corner draaide hij, zoals ie wel vaker doet, de bal vakkundig op de lat, dit keer was de vingertop net genoeg van Boer.

Na 41 minuten op de klok was het wel raak. Weer was het Kuwas die belangrijk was en panklaar wist voor te geven op Peterson, die uit deze voorzet de bal netjes binnenkopte. Dit werd gevierd met een prachtig dansje en sprongetje, waarna het balletje ook nog even onder het shirtje van de Zweed verdween, iets wat vaak wijst op een aanstaand vaderschap. Bij deze dus, van harte proficiat Kristoffer!

Vlak voor rust werd het nog één keer spannend. Drie keer raden wie de aanstichter van deze spanning was? Juist, Brandley Kuwas! Weer was hij uit een corner gevaarlijk en dit keer stond de paal de beste man in de weg! Het zit hem niet mee tot zover, maar toch mag de frivole rechtsbuiten weer een assist op de lijst bijschrijven.

Na de rust weinig veranderingen in het team. Dan zou je denken dat Zwolle zo’n beetje rijp voor de sloop is, na alle kansen in de eerste helft. Maar alles behalve dat was waar. Voor de zoveelste keer dit seizoen bleken de Heraclieden ook nu weer vlak na rust “breekbaar”. Een uitval van Namli zette Parzyszek kansrijk voor Bram Castro. Helaas bleek eerstgenoemde vrij koeltjes in de Almelose kou en prikte de bal netjes achter de Belgische goalie. Het was dus weer 1-1 en opnieuw mochten de Almeloërs gaan proberen om de drie punten in Almelo te behouden.

In de 62e minuut was het dan zover. Na wat gerommel kwam de bal bij Peterson, die niet zijn tweede van de avond maakte, maar de bal wel voor de voeten van Vincent Vermeij wist te krijgen. De boomlange spits wist daar dit keer wel raad mee en loeide het stukje leer voor de tweede keer van de avond achter Diederik Boer, die zich zeker niet amuseerde in Almelo en aan de kant van de fanatieke aanhang.

In de 70e minuut werd het nog even onnodig spannend in Almelo toen Bram Castro zich verkeer op een bal, maar het even later prima herstelde. Zwolle probeerde nog wel van alles, maar het mocht allemaal niet meer baten. Heracles wist de 2-1 over de streep te trekken en de punten in Almelo te houden. Aanstaande vrijdag mag het proberen eindelijk eens punten mee te nemen uit Kerkrade. Het zal een lastige pot voetbal worden tegen de zwart-gelen, maar het zou op zich moeten kunnen. Laten we hopen dat Heracles de koppies leeg heeft en dat het vrijuit kan spelen in Kerkrade.

Black and white greetz,

*** GRAAG WIL IK JULLIE ALS ECHTE HERACLES FANS EVEN VRAGEN OM DE VOLGENDE PAGINA DOOR TE LEZEN EN MEE TE HELPEN OM COOTJE DESIGN OOK DIT SEIZOEN WEER VOORT TE ZETTEN… ***

BUNQ.ME/COOTJEDESIGN

De website kost me gewoon ontzettend veel tijd en geld. De kosten die daarbij komen kijken zijn vaak hoger dan de opbrengst. Op aanraden van een goede kennis heb ik daarom deze pagina gemaakt. Mensen pakken vaak de foto’s gewoon van de site en het interesseert niemand iets of er dan wel of geen watermerk doorheen zit. Hierdoor maak ik meer kosten dan dat het me allemaal opbrengt… Ik hoop dat iedereen een kleine bijdrage of wat grotere bijdrage wil leveren om zo door te kunnen gaan met Cootje Design en de Heracles verslagen. Alles is meegenomen!!!

MOCHT JE NOG EEN LEUK T-SHIRT WILLEN BESTELLEN, DAN KAN DAT ONDERTUSSEN OOK VIA:

*** ER STAAN WEER WAT NIEUWE SHIRTS IN DE SHOP! NEEM GERUST EEN KIJKJE ***

SHOP.SPREADSHIRT.NL/T-COOTJE

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: