Heracles Almelo – PEC Zwolle 3-0 (Eredivisie 16-17)

Heracles moest de rug rechten na het fiasco in de beker van afgelopen donderdag tegen Sparta. Duarte was geschorst en dus moest Stegeman zorgen dat ie een waardige vervanger voor de middenvelder kon vinden. Er zou dus wat geschoven moeten worden in de basis die, op vorige week na, de laatste weken gehanteerd was. Brandley Kuwas leek wat achter Armenteros te spelen in de spits. Er was gekozen voor twee vleugelspelers in de gedaantes van Darri en Navratil. 

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)

 

« 1 van 271 »

Het stadion was goed gevuld en iedereen hoopte natuurlijk op de drie volle punten zo vlak voor de winterstop. Natuurlijk gold dat aan de kant van PEC Zwolle hetzelfde en hoopte ook Ron Jans dat er eindelijk een keer weer wat licht aan de horizon zou verschijnen na de “klappen” die de ploeg de laatste weken had gekregen. Ook hadden Ron Jans en de zijnen de arbitrage niet echt mee en gaf hij voor de wedstrijd duidelijk aan dat hij hoopte dat het deze wedstrijd qua arbitrage ook eens mee zou zitten. 

Heracles begon fel en wou overduidelijk wat recht zetten na de slechte wedstrijd van afgelopen donderdag, waar het met tien man niet opgewassen was tegen het sterkere Sparta met elf man.

De eerste kansen waren voor de Heraclieden en vooral Kuwas was gevaarlijk. Ook Armenteros kreeg wat kleine kansjes, maar wist ze nog niet te verzilveren.

PEC Zwolle zag na 16 minuten het noodlot weer toeslaan. Brandley Kuwas liet wederom zien hoe technisch hij was en dat bleek een doorn in het oog voor Bart Schenkeveld. Die moest aan de noodrem trekken in het strafschopgebied en kreeg hiervoor door arbiter Edwin van de Graaf een rode kaart gepresenteerd. Armenteros eiste de hierdoor verkregen strafschop op en kon via deze weg de achtste van dit seizoen maken voor de Heraclieden.

Hij hield het hoofd koel via elf meter en schoot zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong. 

Ron Jons werd gedwongen wat wisselingen toe te passen, maar kon helaas niet ervoor zorgen dat zijn ploeg meer ellende bespaard bleef. Na een half uur spelen zag John Stegeman Brahim Darri van het veld gaan met een hamstring blessure. Een aderlating voor de trainer natuurlijk, die dit trachtte op te vangen met de inbreng van Daryl van Mieghem. Overigens hielden de tien Zwollenaren de Almeloërs knap op slechts een 1-0 voorsprong tot de rust. 

Na de rust waren er nagenoeg geen veranderingen en probeerde Ron Jans zeer opportunistisch om de aansluitingstreffer te maken met zijn ploeg. Het bleef echter lastig voor de Zwollenaren en in de 60e minuut werd het alleen nog maar lastiger. Want juist als je denkt dat je alles hebt gehad en de gifbeker leeg is voor de ‘blauw-witten’, kan het blijkbaar altijd nog erger. Bram van Polen, die de eerste helft al een gele kaart had gekregen, kreeg van Van de Graaf zijn tweede gele prent van de middag. Een “kerstkaartje” waar niemand op zit te wachten natuurlijk, maar in dit geval was het wel extra zuur. De tweede rode kaart maakte het natuurlijk nog lastiger om wat tegengas tegen de elf Heraclieden te geven.

Het bleek een kwestie van afwachten tot de tweede goal gemaakt werd. 

In de 67e minuut besloot John  Stegeman eindelijk Vincent Vermeij in het veld te brengen. Het duurde slechts elf minuten voor dat Vermeij toesloeg. Een voorzet op maat van Joey Pelupessy werd knap binnengekopt door de boomlange spits. Wie weet is dit eindelijk het steuntje in de rug dat Vermeij nodig had. In de 80e minuut werd de nekslag gegeven door een fraai schot van Daryl van Mieghem. Het schot van buiten de zestien vond zijn einddoel in de bovenhoek, waar keeper Micky van der Hart slechts naar kon kijken. 

Zo werd een seizoen toch nog met een redelijke wedstrijd afgesloten. Echt goed was het voetbal misschien niet, maar wel werd er gewonnen en mochten de drie punten op de ranglijst worden bijgeschreven. 

Zeer welkome punten, want zo werd de eerste helft van de competitie afgesloten in het linkerrijtje. Net één puntje boven eerstvolgende tegenstander FC Groningen en drie punten achter FC Twente, de tegenstander die volgt na FC Groningen. 

Eerst kan er worden genoten van een winterstop, de kerst en oud en nieuw. Daarna wordt er op 14 Januari weer afgetrapt, maar eerst wensen we namens Cootje Design Fotografie iedereen hele fijne feestdagen toe en een gezond en sportief 2017.

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: