Heracles Almelo – PSV Eindhoven 1-2 (Eredivisie 2014)

Heracles had zich goed voorbereid met de ploeg en was klaar voor de komst van PSV. Afgelopen week was er eentje voor de Heraclieden waarin eindelijk weer eens gewonnen werd en waar de laatste plek in de Eredivisie verlaten werd na de overwinning op Go Ahead Eagles.Linssen kreeg na zijn hattrick een basisplaats en Cziommer nam de aanvoerdersband over van de geblesseerde Fledderus. PSV had een zware week achter de rug en dus had iedereen goede hoop in een mooie afloop.

De eerste helft lieten de Heraclieden zien niet bang te zijn voor de miljoenenploeg uit Eindhoven. Brutaal werd er verdedigd, maar ook aangevallen. Er werd vooral achterin weinig weggegeven en voorin werd er zo af en toe aardig wat gecreëerd aan kansen. Na bijna 30 minuten was het raak. Tannane eiste de vrije trap op en besloot deze af te vuren op de doelman aan PSV zijde, Jeroen Zoet. Die had het lastig met de zwabberbal en liet hem dan ook los, goalgetter van vorige week Linssen was er als de kippen bij en benutte de kans. Op zich een terechte voorsprong na een half uur. De Heraclieden leken te groeien. Over weer waren er nog wat kansen, maar die werden niet benut. Tot de rust in zicht was, toen liet Heracles toch weer een steekje vallen. De verdediging was even de weg kwijt, waardoor Luuk de Jong vrij kwam voor Telgenkamp en koelbloedig de bal in het netje schoof.

Na de rust was er eigenlijk een beetje hetzelfde beeld. Heracles viel aan en kreeg wat kleine kansjes, helaas allen zonder resultaat. PSV probeerde nog wel wat terug te doen, maar had het best lastig met de Almeloërs die veel druk zetten. PSV was in de 79e minuut nog wel dicht bij een goal, maar de lat zat hun in de weg. Naarmate het einde van de wedstrijd in zicht kwam, rukten de PSV-ers iets meer op. Er kwam langzaam maar zeker meer druk op het doel van Telgenkamp te staan, maar met wat knappe reddingen wist Telgenkamp het doel schoon te houden. Toch was het weer PSV dat toesloeg in de 92e minuut. Bij een corner werd Telgenkamp wat geduwd binnen zijn doelgebied, maar Liesveld zag het over het hoofd, de bal kwam voor de voeten van Karim Rekik die hier wel raad mee wist. Ook de laatste kansjes van Heracles zorgden niet voor de gelijkmaker. Zoet moest nog wel een keer redding brengen op een goed schot. Helaas stal PSV toch de punten van de Heraclieden en mochten de Almeloërs trots zijn op hun inzet, maar helaas met lege zakken huiswaarts keren.

Komend weekend is er wat interlandvoetbal waardoor Heracles niet speelt. De week daarna komt ADO Den Haag naar Almelo. Heracles zal dan de punten toch echt in eigen huis moeten houden.

See you in two weeks,

Black and white greetz,

Cootje

Please follow and like us: