Heracles Almelo – RODA JC Kerkrade 2-2 (Eredivisie 16-17)

Zo vlak na de gelijkmaker, had ik toch stiekem gehoopt dat John door zou drukken met ons ploegie… Helaas koos hij voor een gelijkspel en zette Pröpper weer achterin… Ach toch nog een puntje! Vorige week wist Heracles te stunten in Tilburg na een 1-0 achterstand en met tien man op het veld te staan. Deze week moest Stegeman weer knutselen om een team op het veld te krijgen.

De ziekenboeg was afgelopen week groter geworden in plaats van kleiner. Duarte kon hierdoor bijvoorbeeld deze week niet spelen, Thomas Bruns was gelukkig wel weer terug en het belangrijkste was misschien wel dat Samuel Armenteros weer beter was. Heracles schrok afgelopen donderdag door de blessure die Vincent Vermeij opliep tijdens de training. Hierdoor moet John Stegeman de boomlange spits de rest van het seizoen helaas missen. We wensen Vincent via deze weg veel beterschap en een snel herstel toe! 

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 253 »

Dat de Heraclieden de smaak goed te pakken hadden bleek wel. Al na 3 minuten zette Armenteros Peterson in scorende positie, de twee Zweden bleken elkaar prima te kunnen vinden. Peterson hield de bal echter iets te lang bij zich en verzuimde zo de ploeg uit Almelo snel op voorsprong te zetten. De bal werd nog wel terug gelegd op Bruns, maar die wist de bal net niet goed te raken. In het steenkoude Polman Stadion was het lang geen pretje. De temperatuur lag misschien rond het vriespunt, maar de gevoelstemperatuur was ver beneden nul. Heracles bleef goed aanvallen en in de 19e minuut kreeg Heracles weer een kans uit een corner. Dit keer gaf Te Wierik goed voor op Armenteros, maar kon de Almelose topscorer er net niet bij. Kuwas joeg de bal in de rebound nog hard voor het doel langs, maar daar stond helaas niemand om het af te maken. Miljoenenploeg RODA JC kwam eigenlijk niet veel in het spelletje voor. In de 25e minuut werd Gosens voor het doel gezet door Justin Hoogma, de diepe bal was op maat en het afronden was helaas iets minder scherp. Vlak voor rust deed zich voor de Almeloërs nog één kansje voor. Kuwas ging knap langs zijn directe tegenstander maar legde de bal iets te ver terug op wederom Robin Gosens, hierdoor kon de Duitsers de bal niet goed raken en ook deze bal vloog richting tweede ring.

In de rust was er tijd om te kijken waar het dan precies fout ging. De scherpte voorin was er nog niet helemaal en het gemis van Vermeij leek toch een tikje zichtbaar. Voorin miste de ploeg wat lengte, de vraag was echter hoe ze dit probleem konden oplossen. Ook bij RODA JC was er in de rust een hartig woordje gesproken door trainer Anastasiou. Na rust stond er dan ook een ietwat feller RODA JC op het veld. De eerste kans van de tweede helft van dan ook voor de ploeg uit Kerkrade, maar ook zij bleken niet scherp genoeg te zijn in de aanval. In de 61e minuut was Heracles weer dichtbij de openingsscore. Kuwas werd diep gestuurd door Van Ooijen, het schot was goed en werd iets van richting veranderd, maar helaas stond de paal in de weg.

Met 64 minuten op de klok besloot Paulissen maar eens mee te gaan naar voren voor RODA. Hij besloot het maar eens van afstand te proberen. Justin Hoogma stak zijn been nog uit en zag de bal hier tegenaan vliegen, hierdoor veranderde de bal net genoeg van richting om Bram Castro te verschalken. In de 67e minuut had het al 0-2 kunnen staan, ware het niet dat Thomas Bruns goed op stond te letten, hij kopte de bal van de lijn en zo bleef het nog even 0-1.

Lang duurde het echter niet, want nog geen minuut later werd de bal uit de zestien gekopt door Samuel Armenteros, waar Tom van Hyfte klaar stond om de bal op te vangen en verwoestend uit te halen. De bal vloog hard in de hoek, waar Bram Castro voor de tweede keer deze avond de bal uit het netje kon halen. Compleet tegen de verhoudingen in stond RODA JC dus op een 0-2 voorsprong.

Er moest zo snel mogelijk iets gebeuren bij Heracles, maar wat? Eerst bracht hij Darri voor Droste in de 71e minuut, daarmee moest er iets meer snelheid in de voorhoede komen. Het was echter niet Heracles dat druk zette, maar juist RODA dat op zoek ging naar de 0-3. In de 77e minuut mocht Schahin afdrukken voor de 0-3, maar hij vergat richting aan de bal te geven, waardoor de Heraclieden nog leefden. Stegeman besloot nog maar eens wat te proberen. Met nog een klein kwartier te spelen haalde hij Peter van Ooijen naar de kant, in plaats daarvoor kwam Robin Pröpper. Hierdoor was er in elk geval weer een aanspeelpunt in de lucht. 

Het pakte goed uit! Al bij één van de eerste balcontacten van Pröpper werd Armenteros in stelling gebracht en die maakte het knap af. Zou het dan toch nog kunnen? Heracles ging er vol voor. In de 85e minuut werd ook Navratil gebracht, hij kwam in plaats van Peterson het veld op. Het zouden nog spannende minuten worden, want in de 87e minuut gaf Darri de bal goed voor op, wie anders dan Armenteros. De Zweed was stond wederom op de goede plek en wist de bal knap binnen te koppen. Het was gelijk en waar je dan zou verwachten dat Stegeman de boel zo zou laten staan met Pröpper om de volledige winst binnen te slepen, liet hij Pröpper juist zakken en speelde safe op de 2-2. Op zich erg jammer, maar van de andere kant stond het zo’n tien minuten geleden nog 0-2 en ben je dan blij met een gelijkspel. 

Volgende week komt Excelsior naar Almelo en moeten de Heraclieden andermaal alle hens aan dek hebben om het de Rotterdammers lastig te maken. Vorig jaar werd het 0-0 in Almelo, we hopen dus dat de ploeg van John Stegeman een beetje uit de lappenmand is en volgende week vol gas kan geven tegen Excelsior.

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: