Heracles Almelo – SC Heerenveen 1-4 (Eredivisie 2015)

Na een geweldig weekend in Den Haag vorige week, was het vandaag zaak de punten in eigen huis te houden tegen het lastige Heerenveen van onder andere oud Heraclied Mark Uth. Afgelopen week bereikte ons het vervelende nieuws dat Club Icoon Steve Mokone was overleden op 82 jarige leeftijd. Hij kwam in 1957 naar Heracles en daar zorgde “De Zwarte Meteoor” ervoor dat mensen hem nooit meer zouden vergeten. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Steve op passende wijze herdacht door geen minuut stilte te houden, maar een minuut voor hem te klappen. Ik las nog een prachtig stukje ergens over hem, misschien leuk om daar mee af te sluiten en hem te herdenken als een aanwinst voor de club, voor altijd. Steve kon blijkbaar kiezen uit vele clubs toen hij naar Nederland kwam. Onder andere Barcelona was in de race, hij koos echter voor Heracles. Het spaanse eten kende hij niet en het eten vond hij ook niks. Bij het gesprek dat hij bij Heracles had, kreeg hij brood, bier en kon hij het Nederlands redelijk volgen omdat hij van Zuid Afrikaanse afkomst was. Ik kan alleen maar zeggen, “Geweldig keuze Steve!”

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

John Stegeman had de pech vandaag dat Jeroen Veldmate afhaakte vlak voor de wedstrijd, hij was ziek. Heracles moest dus beginnen achterin met Milano Koenders. De Heraclieden leken er zin in te hebben en er leek weinig aan de hand. Na 3 minuten kreeg het echter de eerste tik al. Vujicevic verloor de bal op het middenveld en Namli greep in, gaf de bal op Slagveer die de bal rustig binnen schoof. In de 15e minuut kon Heracles wat terug doen. Bruns lette goed op en benutte de fout van Otigba. Gelukkig weer 1-1 en nu was het tijd de rollen om te draaien. Dat gebeurde bijna in de 17e minuut, maar Nordfeldt kon een schot van Bruns klem pakken. Er kwamen nog meer kansen van Bruns, Weghorst en Avdic, maar ook nu werden ze niet benut. Vooral Nordfeldt was een echte sta-in-de-weg.

Na de rust kwam Linssen in het veld voor Darri. Dit keer was de eerste kans voor Heracles, maar Bruns kreeg hem er net niet in. In de 56e minuut voerde Heerenveen een vlijmscherpe counter uit die mocht worden afgemaakt door Larsson. Het was dodelijk! Deze tik kwamen de Heraclieden helaas niet meer te boven. De kansen voor de Friezen stapelden zich op. In de 75e minuut werd de 1-3 gemaakt door wederom Slagveer. In de 82e minuut werd alles nog erger. Slagveer en Uth kregen de mogelijkheid om tussen maar liefst vijf Heracles spelers door te lopen zonder dat er eigenlijk maar een strobreed in de weg werd gelegd. Uth maakte koelbloedig af en voor Heracles zat het er helaas weer op.

Vandaag werd helaas weer eens pijnlijk duidelijk gemaakt hoe het niet moet. Vooral de tweede helft werden er veel fouten gemaakt. Heerenveen was ontzettend scherp in de counters. Wel was er strijd bij de Heraclieden en moeten we hopen dat het voetballoze weekend volgende week Heracles goed zal doen. De week erna is de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Dordrecht, daar kan een goede stap gezet worden richting handhaving. Natuurlijk zijn we er weer bij en doen we daar verslag van.

Black and white greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

PS: LIKE VOORAL OOK EVEN DE ZAKELIJKE FACEBOOK PAGINA VAN COOTJE DESIGN FOTOGRAFIE & BARBER SUREN
DOOR OP DE “LIKE KNOP” TE DRUKKEN!!
Please follow and like us: