Heracles Almelo – Sparta Rotterdam 2-2 (Eredivise 16-17)

Na een gemakkelijke zege tegen UNA afgelopen week in de beker, mochten de Heraclieden aantreden tegen “reuzendoder” Sparta, voor wederom een belangrijke partij in de Eredivisie. Afgelopen donderdag werd duidelijk, dat Sparta ook de tegenstander in de beker zal zijn de komende maand.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 388 »

Sparta, dat sinds begin dit seizoen sinds lange tijd terug is in de Eredivisie, doet het zeer goed. Alex Pastoor heeft de boel aardig aan het draaien en daar kwam ook PSV afgelopen week achter. Met maar liefst 3-1 werden de Eindhovenaren terug naar huis gestuurd in de beker, terwijl het ’t weekend daarvoor nog in eigen huis op het nippertje wist te winnen met 1-0 van Sparta in de Eredivisie. John Stegeman en Rob Alflen waren dus gewaarschuwd. Vergeleken met vorige week en de bekerwedstrijd van afgelopen week, waren er wel weer wat veranderingen. Tim Breukers startte op linksback en Daryl van Mieghem mocht het vanaf het begin proberen op de linksbuiten.

Heracles ging vanaf het begin voorop in de strijd en de wedstrijd ging dan ook mooi gelijk op. Het was dan ook een wedstrijd met een hoge amusementswaarde. Allemaal erg leuk natuurlijk, maar uiteindelijk tellen alleen de punten. Al na 8 minuten spelen counterde Sparta zichzelf op weg naar de 0-1. Gelukkig lette Justin Hoogma, die elke wedstrijd beter wordt, goed op en voorkwam zo de voorsprong van de Rotterdammers. Heracles liet in de 34e minuut voor het eerst echt van zich horen met een goed schot op doel van Lerin Duarte.

Keeper Kortsmit, die een prima wedstrijd keepte overigens, moest zich flink strekken om de bal uit het hoekje te tikken.

Vlak voor rust in de 42e minuut zette Armenteros Thomas Bruns fantastisch vrij voor de keeper. De aanvoerder maakte fraai af, maar scheidsrechter Ed Janssen en zijn assistent zagen er duidelijk buitenspel in. De beelden achteraf lieten zien dat het op het randje was, maar uiteindelijk gewoon een goed doelpunt had moeten zijn. De Heraclieden leken aangeslagen en daarvan wisten de Spartanen te profiteren. Met wederom een vlijmscherpe counter was Justin Hoogma zijn mannetje El Azzouzi even compleet kwijt. Die had zich inmiddels opgesteld bij de eerste paal achter Hoogma en kon vrij gemakkelijk binnentikken. Een flinke domper zo vlak voor de rust.

Na de thee moest er nog even flink geknokt worden om dat weer recht te zetten. Heracles knokte door en Sparta liet zich wat zakken. In de 53e minuut was de ingevallen Gosens gevaarlijk, uiteindelijk kwam de bal niet verder dan de lat. Een kwartier later kregen de Almeloërs eindelijk wat ze verdienden. Darri was voor Van Mieghem in het veld gekomen en draaide de bal zeer fraai over de iets voor zijn goal staande Kortsmit. Het werd gevierd met een dikke knuffel voor Rob Alflen door Brahim Darri. Heracles ging daarna op zoek naar de volle drie punten, waar het zo naar snakte. Met een ontketende Kuwas was het spel af en toe prachtig om te zien. Een mooie aanval van de Heraclieden zorgde er dan ook uiteindelijk voor dat hij de 2-1 maakte. Nog tien minuten was Heracles verwijderd van een overwinning.

Echt lang kon de ploeg niet genieten van de verdiende voorsprong, want nog binnen een minuut viel de gelijkmaker alweer. Brogno was door Pastoor ingebracht en deed wat ie moest doen. Het leek op een gelijkspel uit te lopen. Met nog 3 minuten blessuretijd op de klokken probeerde Sparta nog één keer op de volle winst af te snoepen. Justin Hoogma moest hierbij aan de noodrem trekken, wat Sparta een penalty opleverde. Na een opstootje tussen Brogno en Verhaar, mocht Verhaar aanleggen voor de 2-3. Godzijdank hebben we Bram Castro in het doel en wist hij de bal te keren, wat Heracles alsnog een puntje opleverde. Het was een zwaar avondje in Almelo, waarin de punten werden verdeeld.

Weer werd er dus niet gewonnen. We moeten dan ook een aardig tijdje terug zoeken naar de laatste overwinning van de Heraclieden in de Eredivisie: 14 Augustus.

Volgende week mogen we naar Vitesse om daar te kijken of we eindelijk weer eens met drie punten naar huis kunnen.

PS: Misschien handig als wij, de fotografen bij Heracles, een tipje krijgen als er een sfeeraktie is. Op deze manier is het voor ons nagenoeg onmogelijk om de sfeerakties vast te leggen. Lastig uit te leggen allemaal, maar het is echt waar. Geef daarom een kleine tip vooraf zodat we weten welke lenzen we moeten gaan gebruiken om alles goed vast te leggen…

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: