Heracles Almelo – Vitesse Arnhem 1-1 (Eredivisie 2015)

Na het verlies vorige week in Leeuwarden, bleek het weer noodzakelijk de nodige veranderingen door te voeren. Het wordt er voor John Stegeman en Rene Kolmschot allemaal niet makkelijk op gemaakt. Voor Zomer en Avdic zat er dit keer niet meer in dan te beginnen op de bank. Veldmate was terug van een schorsing en Weghorst kreeg weer een nieuwe kans zich te bewijzen. Er staat nog steeds veel op het spel voor Heracles en het wordt tijd aan te klampen bij de clubs boven de Almeloërs. 

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Dit keer kwam het Vitesse van oud Heraclieden Peter Bosz, Hendrie Krüzen en Rob Maas op bezoek. Zij waren de laatste 6 wedstrijden ongeslagen dus de Heraclieden wisten was ze te wachten stond. De in top vorm verkerende ploeg kwam ook nog eens met bijna de sterktste opstelling op de proppen. Dus wist de zwart witte brigade precies dat ze volop aan de bak moesten vanavond.

De wedstrijd begon met een fantastisch doek van Bianco Nero, dat hun 10 jarig bestaan vierde.  Geweldig voor de supportersvereniging en via deze weg willen we hen dan ook van harte feliciteren met het 10 jarig bestaan! PROFICIAT!!

De eerste fase was overduidelijk voor Vitesse. Heracles liep achter de Arnhemmers aan en had weinig in te brengen. Toch werd het de ploeg van Bosz niet makkelijk gemaakt. De Heraclieden vochten voor elk stukkie veld en lieten niet helemaal over zich heen lopen. Na tien minuten kreeg Vitesse de eerste kans op de 0-1. Oliynyk schoot binnen maar Castro wist miraculeus te redden op de lijn. In de twintigste minuut sloeg het noodlot weer eens toe. Breukers wou een voorzet wegwerken en gleed de bal voor de uitkomende Castro weg, hij raakte hem echter dusdanig dat de bal over Castro heen het doel in ging, waar Traore nog even het laatste bevrijdende zetje voor de Arnhemmers gaf.

In de rust wisselde Stegeman eindelijk, bracht publiekslieveling Simon Cziommer in het veld en Fledderus nam de plek van Aktaou over op links. De eerste kansen waren voor de herboren Almeloërs. Na ruim een uur spelen kreeg Vitesse ook weer een kans, maar weer wist Castro met een ongelooflijke reflex de bal uit zijn doel te houden. In de 82e minuut leek John Stegeman gehoor te geven aan het geroep van het publiek, die al een tijdje “Alles of niets” scandeerden. Veldmate ging eraf en Avdic kwam erbij als extra aanvaller. Castro, die inmiddels toch wel overduidelijk ‘Man of the Match’ was, redde Heracles in de 85e minuut andermaal van de 0-2. Met nog drie minuten extra tijd op de klok, probeerde Bosz Heracles nog maar eens uit hun spel te halen. Die vlieger ging echter niet op! Uitgerekend een fantastische lange bal van Castro gaf de inleiding voor de gelijkmaker, verdediger Zomer kopte fraai door en Avdic maakte knap af. Het dak ging eraf in het Polman Stadion. Hier moeten de Heraclieden toch op door kunnen borduren zou je zeggen. Dit moet vertrouwen brengen voor de komende weken.

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag om 12:30. Den Haag verloor gister in eigen huis tegen SC Heerenveen dus het is duidelijk voor beide ploegen dat er gestreden zal moeten worden voor elk punt. Den Haag staat momenteel 6 punten voor op ons op de ranglijst, dus het gaat nog spannend worden en mochten we daar winnen, dan staan we “slechts” nog 3 punten achter op ADO Den Haag, met tussen ons in nog Go Ahead Eagles, dat op zaterdagavond al uit speelt tegen NAC. Kortom, een spannend weekendje en laat duidelijk zijn dat er erg goede zaken gedaan kunnen worden in Den Haag. 

COME ONE MEN IN BLACK AND WHITE!!!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

PS: LIKE VOORAL EVEN DE ZAKELIJKE FACEBOOK PAGINA VAN COOTJE DESIGN FOTOGRAFIE !!!

Please follow and like us: