Heracles Almelo – Willem II Tilburg 1-0 (Eredivisie 2017-2018)

Het was een zwaar weekje voor de Heraclieden afgelopen week. Na het gelijke spel tegen ADO Den Haag, dat nog niet eens zo heel slecht was gezien de status van de Hagenezen momenteel. Toen stond de lastige uitwedstrijd tegen NAC Breda op het programma op een doordeweekse avond. Dat is vaak wat lastiger dan wordt gedacht. Dat ondervond ook John Stegeman op woensdagavond. De Carnavalsfeer zat er goed in het koude Rat Verlegh Stadion en dat bleek de spelers van NAC, die de punten goed konden gebruiken, een prima steuntje in de rug te geven. De ploeg kreeg met maar liefst 6-1 om de oren en achteraf gezien was ik dus blij dat ik niet was gegaan… Veel tijd om te herstellen van deze knal was er niet! Want slechts 3 dagen later kwam Willem II alweer op bezoek, dat ons in Tilburg de oortjes ook al flink gewassen had.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 307 »

John Stegeman moest kiezen voor de sterkste opstelling. Dat werd een lastig verhaal omdat er wat schorsingen waren, een aantal blessures en dus de technische staf een fikse puzzel had voor aanvang van de wedstrijd om het anders aan te pakken dan tegen NAC. Dat resulteerde in de basisplek van Roland Baas en Tim van de Berg. Peter van Ooijen kreeg ook een basisplek en Kristoffer Peterson.

De eerste helft speelde Heracles niet slecht en kreeg het een aantal kansen. In de 17e minuut was het dicht bij de 1-0, toen Roland Baas weer mee op kwam. Net als afgelopen week in Breda leverde de linksback een mooie voorzet af, maar zowel Vermeij als Niemeijer kwamen net te kort om in te koppen. Zo’n tien minuten later kreeg Vermeij weer een kans, maar ook niet was de scherpte er niet en ging de bal over het doel.

In de 37e minuut kreeg Willem de uitgelezen kans om via Fran Sol en Ogbeche op 0-1 te komen. De eerstegenoemde legde de bal panklaar neer voor Ogbeche, maar die had één van zijn slechtste momenten uit dit seizoen en schoot de bal met links naar een leeg doel. Het leek een gelijkspel te worden in de eerste helft, maar Castro had daar andere gedachten over.  Hij stuurde Brandley Kuwas nog maar eens op avontuur, die moest zo ongeveer het halve veld oversteken, maar zag uiteindelijk Vincent Vermeij diep gaan, speelde hem aan en dit keer wist de lange spits er wel raad mee.

Na rust was het Heracles dat een beetje de toon probeerde te zetten. Al kregen de Tilburgers in de 60e minuut ook een kans, die door Castro om zeep werd geholpen. In de 64e minuut mocht Mohammed Osman zijn debuut in Almelo maken, tot groot genoegen van de Almelose aanhang, die luid zijn naam scandeerde. Na 76 minuten spelen deed zich een zelfde situatie als de eerste helft voor. Kuwas stak weer vanaf eigen 16 het complete veld over, waarna de bal aan Monteiro werd gegeven. Met een knap schot, dat vlak langs het Willem II doel ging, was hij toch wel heel dicht bij de 2-0.

Kuwas kon in de 88e minuut ook nog de 2-0 binnenschieten maar ook hij benutte de kans die hij kreeg van Vermeij niet. Mohammed Osman kreeg ook nog een paar kleine kansen, maar het bleef in Almelo steken op 1-0. Drie wel verdiende punten, die erg welkom waren.

De komende week gaan we naar Rotterdam, waar het ook niet echt soepel lijkt te lopen de laatste weken. Gisteren kreeg het een flinke nederlaag in Arnhem en dus liggen er kansen om misschien in Rotterdam maar eens te stunten. Er zal toch een keer weer moeten worden gewonnen bij een uitwedstrijd.

See you there…

*** GRAAG WIL IK JULLIE ALS ECHTE HERACLES FANS EVEN VRAGEN OM DE VOLGENDE PAGINA DOOR TE LEZEN EN MEE TE HELPEN OM COOTJE DESIGN OOK DIT SEIZOEN WEER VOORT TE ZETTEN… ***

BUNQ.ME/COOTJEDESIGN

De website kost me gewoon ontzettend veel tijd en geld. De kosten die daarbij komen kijken zijn vaak hoger dan de opbrengst. Op aanraden van een goede kennis heb ik daarom deze pagina gemaakt. Mensen pakken vaak de foto’s gewoon van de site en het interesseert niemand iets of er dan wel of geen watermerk doorheen zit. Hierdoor maak ik meer kosten dan dat het me allemaal opbrengt… Ik hoop dat iedereen een kleine bijdrage of wat grotere bijdrage wil leveren om zo door te kunnen gaan met Cootje Design en de Heracles verslagen. Alles is meegenomen!!!

MOCHT JE NOG EEN LEUK T-SHIRT WILLEN BESTELLEN, DAN KAN DAT ONDERTUSSEN OOK VIA:

SHOP.SPREADSHIRT.NL/T-COOTJE

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: