Heracles Almelo – Willem II Tilburg 1-3 (Eredivisie 2014)

Afgelopen zaterdag was het duidelijk tijd voor de Heraclieden om weer eens punten te pakken. Na de laatste overwinning thuis op NAC hoopte John Stegeman op een zelfde scenario. Vorige week werd er weliswaar verloren van Feyenoord in de Kuip, maar de hoop op winst tegen Willem II was groot. Alles pakte helaas compleet anders uit.

De ploeg van trainer Streppel was gebrand de punten mee te slepen in de bus na 65 jaar puntloos uit Almelo te zijn teruggekeerd en dat lukte hen ook.

De druk was groot bij de Almeloërs en de ploeg van Stegeman had het zwaar. Willem II was sterker en gedrevener. Na 17 minuten spelen kreeg Heracles zijn eerste kansje. Tannane speelde Linssen aan bij de eerste paal, maar die raakte de bal niet vol waardoor een bal in het zijnet het maximaal haalbare bleek. Drie minuten later kwam de bal van de zijkant voor het doel. Linssen speelde Te Wierik door de lucht aan, die goed terug wist te koppen op Weghorst. Laatstgenoemde kwam echter net een tikkie te laat, waardoor andermaal de mogelijkheid niet verzilverd kon worden. De omschakeling bij de Tilburgers was snel na deze kans. Lampru hervatte het spel en voor de Heraclieden het in de gaten hadden, lag de bal op het hoofd van Wuytens, die de bal knap over Telgenkamp kopte. Tot de rust kon Heracles weinig tot niets gevaarlijks terug doen. Willem II kreeg met Armenteros in de gelederen nog wat momentjes, maar voor rust wist de oud Heraclied niet te scoren.

Na de rust kwam Willem II wederom sterker uit de startblokken. Na tien minuten spelen was het weer raak voor de ploeg van Streppel. Dit keer scoorde Armenteros wel. Bij een uitbraak bleef de spits koelbloedig en wist de bal makkelijk langs Telgenkamp heen te schuiven. Vooraf had de oud Heraclied gezegd niet te juichen als ie zou scoren, waar hij zich overigens netjes twee keer aan hield.In de 70e minuut had het al 3-0 kunnen staan, ware het niet dat Telgenkamp het doel schoon hield. In de 74e minuut was het wel weer raak. Weer was het uitgerekend Armenteros die met een fraaie lichaamsbeweging Telgenkamp voor het lapje hield. De 3-0 deed de tribunes een kwartier voor tijd langzaam leeg lopen. De teleurstelling was duidelijk voelbaar in het stadion en ook zichtbaar bij de spelers. Tannane deed nog wel iets terug in de 77e minuut, maar daar bleef het helaas bij.

Heracles deed dus slechte zaken in eigen huis. Het loop steeds verder achter de feiten aan en met slechts 3 punten op zak, hoeven we niet te zeggen dat het nu toch echt tijd is dat er wat gaat gebeuren. Aanstaande dinsdag speelt Heracles de bekerwedstrijd in eigen huis tegen FC Emmen en volgend weekend mag Heracles proberen wat punten bij elkaar te sprokkelen in Deventer bij Go Ahead Eagles, dat verloor van Ajax dit weekend.

Laten we hopen dat het snel allemaal beter zal gaan voor Stegeman en zijn ploeg. Het wordt nu toch echt tijd…

Black and white Greetz,

Cootje

PS: Foto’s volgen later…

Please follow and like us: