NAC Breda – Heracles Almelo 1-3 (Eredivisie 2015)

*** HULDE VOOR HERACLES EN DE FANTASTISCHE SUPPORTERS!!! ***

EINDELIJK VEILIG!!! LIJFSBEHOUD IS EEN FEIT!! EEN HEERLIJK GEVOEL!! Hieronder een uniek verslag van maar liefst 870 foto’s van de fantastische dag gisteren… Ik ben er uren mee bezig geweest en hoop dat de mensen realiseren hoeveel werk het is allemaal. De foto’s kunnen besteld worden via: info@cootjedesign.nl of via het contactformulier bovenaan de pagina van de site. Het is één van de mooiste verslagen geworden die ik tot nu toe heb gemaakt. Het komt qua gevoel dan ook aardig in de buurt van de Bekerfinale. Alles staat erop… Van het weggaan van de bussen tot en met de aankomst van de spelers! We waren er allemaal bij en hebben het zo goed mogelijk vastgelegd.

Ik vind het geweldig om nog eens weer te zien en ik hoop dat de spelers, technische staf, het bestuur, de supporters en iedereen die Heracles een warm hart toedraagd hier ook van gaat genieten. Geef het dus allemaal door en deel dit bericht op Facebook door op de “DELEN” button onderaan de pagina te drukken! Op die manier kan iedereen het zien en meegenieten… Op naar nog een jaar Eredivisie!!!

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Op tijd bij het Stadion aangekomen wachten vele bussen die de 750 supporters naar Breda moesten brengen. Verder waren er natuurlijk nog veel supporters uit Almelo die zelf richting Breda vertrokken, maar totaal kon Heracles in elk geval rekenen op grote steun van De Zwart Witte Brigade aan supporters. Ik moet eerlijk zeggen, het was ronduit genieten gister. Het moet de spelers toch ook enorm hebben gemotiveerd. John Stegeman had besloten te starten met dezelfde elf spelers als vorige week. Deze week was het erop of eronder voor de ploeg. Een rasechte 6-punten wedstrijd. Het was afwachten of Heracles hetzelfde kunstje nog een keer kon flikken dat het had gedaan in Dordrecht.

De ploeg van John Stegeman en Rene Kolmschot begon rustig. Het keek enigszins de kat uit de boom en dat leek te helpen. Na een kwartier spelen kwam Linssen vrij van zijn tegenstander op links en Weghorst wist hem de bal mee te geven. Linssen haalde verwoestend uit en door slecht keeperswerk van Ten Rouwelaar verdween de bal na een kwartier spelen dan ook in het net waardoor het 0-1 werd voor de ploeg uit Almelo. De eerste stap naar lijfsbehoud was gezet. De ploeg van trainer Robert Maaskant leek wat aangeslagen door de vroege tegentreffer, waardoor Heracles nog meer druk kon zetten. In de 23e minuut was NAC dichtbij de gelijkmaker, maar held van de dag Bram Castro stopte de bal in de korte hoek. In de 25e minuut was doelpuntenmaker Linssen rijp voor een assist. De vrije trap werd prima ingedraaid richting penaltystip, waar Ramon Zomer Dirk Marcellis de baas was in de lucht. De bal vloog in de verre hoek, waardoor Heracles de luxe had van een 0-2 voorsprong. Het uitvak stond letterlijk op knappen. De plexiglas ramen vlogen er nagenoeg uit en op de bank was men uitzinnig van vreugde, maar wist men tegelijk dat de wedstrijd ook nog lang niet gedaan was. 

NAC ging echter niet bij de pakken neerzitten en ging vol op de aanval. Na een half uur spelen was Bram Castro wederom belangrijk. Dit keer stopte hij een grote kans van de mee opgekomen Naah. Bruns moest helaas vervangen worden door Bel Hassani, die overigens prima inviel. In de 38e minuut kon NAC toch iets terug doen. Een afgeslagen aanval kwam uit bij Demi de Zeeuw, die goed voor wist te geven op Seuntjens Hij kopte de bal strak naast de paal, waar zelfs Castro dit keer te laat was. Er stond 2-1 op het scoreboard en Heracles wist waar men aan toe was. Door af en toe goed tijd te rekken wist Castro de rust te halen zonder extra tegentreffers.

In de rust had Maaskant zijn ploeg instructies gegeven hoe ze Heracles op de knieën konden krijgen. Ook Stegeman had zijn plan van aanpak enigszins aangepast. 

De tweede helft had eigenlijk in het begin dan ook hetzelfde beeld als de eerste helft, NAC viel veel aan en Heracles verdedigde dit goed en gokte op snelle counters met Darri en Linssen. In de 58e minuut was het weer Seuntjens die de gelijkmaker op zijn hoofd had. Weer was het Castro die in de weg lag. De voorsprong voor Stegeman bleef dus nog even staan. Na 67 minuten mocht de snelle moegestreden Darri naar de kant voor Navratil, die dit keer eindelijk eens wat meer speeltijd kreeg. Het duurde slechts 4 minuten voordat Stegeman zijn supersub zag scoren. Linssen ging langs zijn tegenstander en gaf de fantastisch vrij lopende Navratil de bal op een presenteerblaadje. Navratil miste niet en zo was de overwinning nagenoeg zeker. In de 85e minuut had de ontzettend belangrijke Linssen zelf nog een tweede treffer op de schoen, maar doordat hij weggleed wist hij de bal niet op het doel te richten. Navratil kreeg zelfs nog een uitgelezen kans op de 1-4, maar het bleef Maaskant en de zijnen bespaard. Heracles mocht juichen na 90 minuten en aan de kant van NAC vloeiden de tranen op de tribunes. Het was gebeurd. Een van de belangrijkste duels van dit seizoen werd gewonnen door de Almeloërs en de 3 belangrijke drie punten werden uitbundig gevierd op het veld door de spelers, staf en bestuur, terwijl op de tribune de supporters helemaal los gingen. 

Het was een uitzinnig feest, dat in de kleedkamer werd voortgezet alvorens er naar Almelo werd gereden om het daar nog eens dunnetjes met de supporters over te doen. Veel vuurwerk, fakkels, rookbommen waren er aanwezig bij het Stadion, waar de spelers door honderden supporters werden ontvangen en waar de felicitaties op z’n plek waren voor iederen. Ik heb genoten van het publiek en de inzet en het spel van de spelers. Op naar nog een jaar Eredivisie in een (ver)nieuw(d) Polman Stadion. Maar eerst nog twee wedstrijden spelen. De eerste staat over twee weken op het programma tegen PSV in Eindhoven en de laatste is thuis tegen Go Ahead Eagles, dat gister verloor van Utrecht en een zware tijd voor de boeg heeft.

Black and white greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

PS: LIKE VOORAL OOK EVEN DE ZAKELIJKE FACEBOOK PAGINA VAN COOTJE DESIGN FOTOGRAFIE !!! KLEINE MOEITE… GROOT PLEZIER!! 
Please follow and like us: