PEC Zwolle – Heracles Almelo 1-1 (Eredivisie 2015)

Heracles reisde met maar liefst 500 supporters af naar Zwolle. Daar was de ploeg uit Almelo tegenstander van PEC Zwolle, dat de laatste weken niet presteerde zoals Ron Jans graag zou zien. Hij had na een aantal gesprekken de afgelopen week dan ook de ploeg weer op scherp gekregen en dat bleek in de wedstrijd. Heracles startte met wederom dezelfde opstelling als de laatste weken. Fledderus was weer terug en was gewoon weer aanvoerder in de ploeg van John Stegeman en Hendrie Krüzen.

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Dat het lastig zou worden in Zwolle stond vooraf al wel vast. De Zwollenaren hadden wat goed te maken voor eigen publiek. Heracles leek hiervoor de ideale partner. Heracles was van plan hun eigen spel te spelen, maar kwam daar eigenlijk nagenoeg de hele wedstrijd niet aan toe. Zwolle was op alle fronten brutaler en sterker. Vooral Veldwijk leek het de Heraclieden lastig te maken. Het gesprek met Jans leek te hebben geholpen. Veldwijk was makkelijk aanspeelbaar en schoot uit alle hoeken. Mede dankzij Castro bleef het lange tijd 0-0. Ook Menig maakte het de Heraclieden lastig, maar ook hij kon de ban niet breken. 

Na een kwartier spelen was er een fraai stukje vuurwerk, op het veld bleef dat nog even uit. Sterker nog, de Zwollenaren waren waarschijnlijk zo onder de indruk dat er even niet werd opgelet in de achterhoede in de 17e minuut. Navratil maakte hiervan dankbaar gebruik. Hij pikte de bal op, gaf hem op maat voor op Weghorst, die op zijn beurt niet meer kon missen.

Uit het niets dus een voorsprong voor de Almeloërs. Zwolle liet het er echter niet bij zitten en ging verder met waar de wedstrijd mee begon. Ze bleven druk zetten op de Almelose verdediging, het scoren van een goal bleef echter uit. Grootste kans vlak voor rust was voor Thomas Bruns, hij tikte de voorzet van Gosens echter net voor het doel langs over de achterlijn. Weghorst werd nog even goed aangetikt door Brama vlak voor rust, waardoor de speler uit Borne nog even gehecht moest worden tijdens de pauze.

Jans probeerde ondertussen zijn ploeg weer op scherp te krijgen tijdens de thee. Na rust was het echter Heracles dat de eerste kans kreeg op de 0-2. Bel Hassani had misschien zelfs moeten schieten in de 54e minuut, maar gaf af op Gosens, die zijn schot geblokt zag worden. Zwolle probeerde de druk op de verdediging van Heracles op te bouwen. Brama schot nog een keer hard op doel, maar vond weer Castro op zijn weg, die zich zo langzaam maar zeker had ontpopt tot man of the match aan Almelose kant.

In de 82e minuut was het de uitlezen kans voor Bel Hassani de boel in het slot te gooien. Hij koos er dit keer voor wel zelf te schieten vanaf een meter of zestien. Het schot was prima geplaatst, maar Kevin Begois kon er maar net genoeg met zijn vingertoppen aankomen, waardoor de bal naast het doel ging en er slechts een strafschop overbleef. In de 84e minuut kwam bij Zwolle de “angstgegner” van Heracles Stef Nijland in het veld. Higler besloot dat er 5 minuten extra tijd moesten bijkomen. Nog wat extra tijd voor Jans en zijn ploeg om de gelijkmaker te bewerkstelligen. Die gelijkmaker kwam er in de 95e minuut. Het was Stef Nijland met een knap schot vanaf een meter of twintig. Castro zag de bal te laat aankomen en zelfs hij bleef kansloos achter. Heracles mocht dus niet de volle drie punten over de streep trekken. Overigens was een gelijkspel wel min of meer terecht. Heracles was vooraf misschien blij geweest met een gelijkspel, maar droop toch enigszins teleurgesteld het veld af.

Koppies omhoog voor de volgende wedstrijd thuis tegen Excelsior, dat goede zaken deed dit weekend door bij Willem II met 2-3 te winnen.

Er zijn nog steeds sponsoren nodig voor komend seizoen. Mocht je dus ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

PS: LIKE VOORAL OOK EVEN DE ZAKELIJKE FACEBOOK PAGINA VAN COOTJE DESIGN FOTOGRAFIE !!! KLEINE MOEITE… GROOT PLEZIER!!
Please follow and like us: