PEC Zwolle – Heracles Almelo 2-1 (Eredivisie 2017-2018)

Na de nederlaag tegen Feyenoord vorige week in eigen huis was het zaak om in een uitwedstrijd weer eens de volle drie punten te pakken. De ideale tegenstander hiervoor zou PEC Zwolle moeten zijn. Een ploeg die het prima doet onder trainer John van ’t Schip, die bij PEC met de scepter zwaait sinds de zomer. Zwolle stond voorafgaand aan de wedstrijd reeds op 7 punten, terwijl Heracles met 5 punten blij mag zijn. John Stegeman was afgelopen week druk bezig geweest de ploeg uit Almelo op te knappen, na de teleurstellende nederlaag tegen Feyenoord.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 285 »

Heracles moest dus tegen PEC Zwolle eindelijk maar eens die drie punten over de streep zien te trekken. De Businessclub was net klaar met hun wedstrijd tegen PEC Zwolle en had daarin het goede voorbeeld gegeven door met 1-3 te winnen. John Stegeman had deze week de opstelling weer een tikkeltje aangepast vergeleken met de vorige wedstrijd. Peter van Ooijen mocht op de bank plaatsnemen terwijl Jamiro Monteiro, na een aantal prima invalbeurten, dus de voorkeur kreeg tegen PEC Zwolle. Ook voor Lerin Duarte was er nog een basisplek, iets waar ik toch wel een beetje raar van opkijk. Ook Wout Droste en Vincent Vermeij kregen nog geen plekje in de basis.

PEC Zwolle begon goed aan de wedstrijd en zag dat het bij Heracles nog niet helemaal liep zoals het zou moeten. Na 4 minuten lag de bal alweer in het netje achter Bram Castro. Het lijkt erop dat Heracles week in week uit met een achterstand pas echt begint te voetballen. Ook nu was dit weer het geval. Langzaam maar zeker raakten de Heraclieden meer in de wedstrijd, maar echt lekker liep het nog niet.

Na rust waren er nog geen wissels bij Heracles. Het duurde een tijdje tot er gewisseld werd en met het inbrengen van Lerin Duarte en Vincent Vermeij leek er wat verbetering te komen. Heracles mocht in de tweede helft eerste nog gelijk maken van Zwolle. Uit een vrije trap wist Monteiro zijn eerste Eredivisie treffer te maken voor de Heraclieden. De bal werd wel een beetje van richting veranderd, maar dat nam niet weg dat Jamiro er ontzettend blij mee was en wij natuurlijk ook.

Echt superlang kon er niet van genoten worden wat zeven minuten later in de 85e minuut was het alweer 2-1. Wederom was het Youness Mokhtar die raak schoot, zijn tweede van de avond. Heracles probeerde nog wel de gelijkmaker te maken, maar kwam slechts een paar keer bij Boer in de buurt. Die hield op zijn beurt het doel schoon waardoor ook nu de punten weer in Zwolle bleven en niet mee gingen richting Almelo.

Het blijft behelpen op deze manier en de punten gaan nu zo langzaam maar zeker toch echt weer nodig worden. Maar voordat we dat gaan proberen te doen, is er eerst nog een bekerwedstrijd aanstaande dinsdag tegen Rijnsburgse Boys. Heracles zal daar proberen een plek in de volgende ronde veilig te stellen. We wensen de ploeg veel succes en hopen dat er verder gebekerd zal worden.

In verband met andere werkzaamheden zullen we hier niet bij zijn helaas. Wel zijn we aanstaande zaterdag weer bij Heracles tegen RODA JC, een echte angstgegner voor de Almeloërs.

See you there…

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white greetz,

Cootje

Please follow and like us: