SC Heerenveen – Heracles Almelo 3-1 (Eredivisie 16-17)

Vorig week wist de ploeg van trainer John Stegeman een goed resultaat te boeken tegen PSV in het Philips Stadion in Eindhoven. Deze week stond er een trip naar Heerenveen op het programma. Daar doen de Friezen het supergoed onder leiding van Jurgen Streppel. De ploeg stond voor aanvang van de wedstrijd op een verdienstelijke 3e plek. Door winst op de Almeloërs zouden de Friezen zelfs in kunnen lopen op Ajax en Feyenoord, waarvan men vooraf wist dat zij gelijk hadden gespeeld in de kraker die in Rotterdam werd gespeeld.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 180 »

Heracles koos voor dezelfde samenstelling als vorige week. Daar had de ploeg inzet, passie en strijd geleverd. Iets dat helaas vandaag een stuk minder aanwezig was.

Heerenveen wist dat de Almelose defensie te kraken was. Streppel had de spelers instructies gegeven om veelvuldig van afstand te schieten, mede omdat de verdediging te sterk was om doorheen te komen. Waar Bram Castro vorige week nog vaak redding kon brengen, werd hem dat dit keer een stuk moeilijker gemaakt. De schoten krulden 3x over zo fraai in de hoeken dat “de vliegende Belg” telkens weer geslagen werd.

In de eerste helft wist Marzo het bovenhoekje te vinden. Castro vloog er nog wel naartoe, maar tevergeefs. Het duurde even zo lang voordat de Heraclieden echt wat terug deden. 

Thomas Bruns zorgde ervoor dat Brandley Kuwas kon scoren om de stand gelijk te trekken. Echt goed speelden de Heraclieden echter niet. In de rust was het aan de trainers om de koppies dezelfde kant weer op te krijgen. 

Na rust kwam Heerenveen veel gedrevener het veld op. Zij stond al lang en breed klaar terwijl de Heraclieden op hun gemakkie het veld betraden. Dit liet zich gedurende de wedstrijd terug zien. Heerenveen kreeg meer kansen en het was eigenlijk wachten op de goals van Heerenveen. Bij Heracles ging er maar weinig goed. Dit resulteerde in de 66e minuut in een geweldige goal van Larsson, die ook van afstand mocht schieten en de bal andermaal fraai de uiterste hoek in draaide. Een klein kwartier later mocht St.Juste dit kunstje doodgewoon herhalen. Ook hij krulde de bal netjes om Castro heen. Het was een kansloze middag in Heerenveen. 

De Friezen waren op alle fronten sterker dan de Almeloërs en voor John Stegeman is er aardig wat werk aan de winkel. Volgend weekend moet er thuis gespeeld worden tegen promovendus Sparta uit Rotterdam. Voordat het echter zover is, mag er eerst nog geknokt worden voor een plek in de volgende ronde van de Beker. Woensdagavond komt UNA naar Almelo om het zo lastig mogelijk te maken. We hopen op veel steun van de ploeg en we hopen misschien nog wel meer op een leuke vermakelijke wedstrijd met een overwinning van de Heraclieden.

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: