Vitesse Arnhem – Heracles Almelo 3-0 (Eredivisie 2014)

Heracles had een zware week achter de rug na het gelijke spel vorige week tegen Dordrecht voor de competitie en de vreselijke nederlaag in eigen huis tegen Cambuur met maar liefst 0-3. John Stegeman was woest na afloop van het verloren bekerduel. Er zouden sancties volgen en een aantal impopulaire maatregelen zouden niet vreemd zijn als Heracles hun volgende duel in de Eredivisie zou spelen tegen Vitesse in Arnhem. 

Vooraf kregen we het opstellingformulier in handen gedrukt en daar bleken niet zo heel veel vreemde dingen op te staan. Jeroen Veldmate was weer terug in de basis Avdic had plaats gemaakt voor Wout Weghorst. Het viel dus allemaal nog mee, zo bleek toen de spelers het veld op kwamen. Er was goed gepraat en de koppies leken dezelfde kant op te staan.

Vitesse had afgelopen week vriend en vijand verbaasd door met maar liefst 0-4 te winnen bij Ajax in de bekerwedstrijd. Heracles was dus gewaarschuwd en een gewaarschuwd mens telt voor twee lijkt me. Heracles begon goed en was absoluut niet van plan te gaan wachten wat de plannen van Vitesse waren. Sterker nog, de eerste kansen waren voor de Heraclieden. Eloy Room keepte echter de wedstrijd van zijn leven en wat de Heraclieden ook probeerden, de bal wou niet in het netje achter Room. Aan de andere kant leek het wat makkelijker te gaan. Daar kreeg de ploeg van oud trainer Peter Bosz wat kansen in het schoot geworpen. Vaak bij onnodig balverlies liet Vitesse zien hoe gevaarlijk de voorhoede daar kan zijn. Traoré, de afgelopen week ook al trefzeker was tegen Ajax, was ook nu weer scherp. Hij scoorde de 1-0 en nam de ploeg op sleeptouw. De Heraclieden zaten er zichtbaar een beetje door. Weer een tegenslag, de 2-0 liet dan ook niet zo heel lang op zich wachten. Dit keer was Labyad koelbloedig. Voor rust werd het allemaal nog wat erger, weer was het Traoré die een duit in het zakje deed voor de Arnhemmers.

In de rust had Stegeman de ploeg goed toegesproken en de tweede helft ging het dan ook allemaal wat beter dan de eerste helft. Heracles creëerde net als de eerste helft weer wat kansen, maar ook nu werden ze wederom niet benut, mede dankzij de uitstekend keepende Room. De ene redding was nog mooier dan de ander. Heracles wist dan ook niet te scoren en Vitesse hield voor de tweede keer deze week de nul. Peter Bosz en Hendrie Krüzen gaan iets fijner de kerstdagen in dan Stegeman en Kolmschot.

Er is veel werk aan de winkel voor Heracles, maar nu is het eerst tijd voor de Kerst…

See you all next year,

Merry Xmas, black and white greetz and a happy, healthy new year!

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: